• Data eveniment: 12/02/2017
  • Destinatie: Cluj, România

Vladeasa Winter Trail se va desfășura între 11-12 februarie și propune un traseu similar celor de tip sky-running, cu o lungime de 15 km dintre care urcare 7,5 km, diferență de nivel de 950 metri, după care urmează o coborâre pe măsură.

Pe 11 februarie se organizează competiția de schi de tură, iar pe 12 februarie cea de alergare montană. La finalul competiției se organizează și cursa pentru copii, pe un traseu mai scurt și cu dificultate redusă. Vladeasa Winter Trail este organizat de 360SPORT Club și Asociația Natura Transilvaniei.

Scopul evenimentului este de a atrage atenția asupra unei zone speciale din Munții Apuseni – satul Rogojel situat la poalele Masivului Vlădeasa, de a sprijini comunitatea locală, de a interveni activ în educarea copiilor, de a ajuta la dezvoltarea zonei, promovarea tradițiilor și a potențialului turistic.

În apropierea acestui sat participanții la competiție, cât și susținătorii acestora pot vizita Rezervația forestieră Arborele de Sequoia. O vizită în Munţii Vlădeasa se adresează tuturor amatorilor de drumeţie montană lejeră, iubitorilor de natură, linişte, ospitalitate umană necondiţionată. Accesibilitatea rutieră şi ascensiunea uşoara fac din Vladeasa un obiectiv la îndemâna turiştilor de orice vârstă.