• Data eveniment: 28/01/2017
  • Destinatie: Bucuresti, România

Fiind printre primele competitii ale anului, Semimaraton Gerar este un eveniment cu traditie printre alergatorii romani, bucurosi de un concurs chiar si intr-un decor hibernal.

Scopul principal al competitiei este de a promova alergarea in aer liber in orice conditii meteorologice, dar si promovarea ideii de echipa, semimaratonul reusind sa demonstreze ca desi alergarea este in principal un sport individual, ea poate fi practicata cu succes si in echipa. Evenimentul este organizat de catre Asociatiile Club Sportiv RO CLUB MARATON si People for Sport Romania impreuna cu Facultatea de Inginerie Electrica din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti, in parteneriat cu Universitatea Politehnica Bucuresti si Asociatia Bucharest Running Club.

Sunt asteptati peste 800 de alergatori si pasionati de miscare pentru a lua startul. Acestia pot participa la una din cele doua probe: cros ELTH (10,8 km) si semimaraton (21 km) – cu doua starturi. Participantii sunt persoane active, care au implinit varsta de 18 ani (dat fiind specificul si dificultatea unei competitii in aceasta perioada a anului). Proba de cros este destinata participantilor individuali, in timp ce probele de semimaraton sunt probe pe echipe care se adreseaza echipelor formate din cate trei alergatori (trei baieti pentru clasamentul masculin – primul start, doua fete si un baiat/doi baieti si o fata pentru clasamentul mixt sau trei fete pentru clasamentul feminin – al doilea start).

Traseul este compus dintr-o bucla de 3.6km cu diferenta pozitiva de nivel in campusul Universitatii Politehnica. Bucla are zona de start/finish in fata facultatii de Transporturi.

Apreciem strategia Semimaraton Gerar care include realizarea unui eveniment mai responsabil si mai sustenabil in acelasi timp prin reducerea deseurilor si sustinerea comunitatii.