• Data eveniment: 27/05/2017
  • Destinatie: Arad, România

Mândri că de-a lungul anilor mii de persoane au luat parte la eveniment, Maratonul Arad organizează ediția a șaptea ce se va desfășura pe 27 mai 2017.

Scopul maratonului este de a încuraja mișcarea și efectele ei benefice asupra sănătății, urmare a statisticilor îngrijorătoare ce arată că în Arad principala cauză a mortalității o reprezintă bolile cardio-vasculare. De asemenea, organizatorii susțin că participarea trebuie să fie o experiență pozitivă și este mai presus de câștigarea probelor.

Vă puteți înscrie la una din cursele următoare: ultramaraton (52 km), maraton (42 km), maraton ștafetă, semimaraton (21 km), cros de 6 km sau cros de 1 km. Premierea se va face pentru semimaraton, maraton și maraton ștafetă, însă toți participanții de la ultramaraton și maraton care încheie cursa vor fi premiați în mod simbolic. O altă noutate a evenimentului din 2017 este numele pe care cursa de semimaraton îl va purta: Moșion Gheorghe (1933 – 2015), alergătorul amator care a fost o sursă de inspirație pentru o mulțime de apropiați ai sportului.