• Locuri: 0 locuri disponibile
 • Data eveniment: 22/04/2017
 • Destinatie: , Portugalia
 • Durata:  8 zile
 • Data plecare:  18/04/2017
 • Data intoarcere:  25/04/2017

Pret de la 795 eur/persoana

Avantajele inscrierii prin Explore Travel

 • Taxa de participare este garantata la cel mai mic tarif posibil
 • Posibilitatea de a avea un program complet de vizita in Funchal pentru alergatori si pentru insotitorii lor
 • Beneficiati de experienta noastra in aceasta destinatie si de un program bine structurat care include cele mai bune atractii din Madeira.
 • Cazarea este asigurata la hoteluri de 4 stele cu piscina la tarife speciale
 • Programul este gandit special pentru alergatori, avand inclusa o sesiune usoara de antrenament pe traseul cursei si cazare 3 nopti in Machico, punctul de unde se asigura transferul la startul curselor si totodata punctul final al tuturor curselor.
 • Veti petrece 6 zile in Madeira alaturi de un grup de alergatori romani si insotitorii lor si veti lega prietenii.
 • Este o varianta ideala de vacanta pentru iubitorii de trail running in care puteti combina alergarea cu o vacanta intr-o regiune spectaculoasa alaturi de familie si prieteni, beneficiind de o clima blanda si temperaturi ridicate pentru luna aprilie.
 • Asistenta turistica in limba romana in Madeira.
 • Program de pregatire adaptat posibilitatilor fiecaruia pentru finalizarea in bune conditii a cursei alese, din partea partenerilor nostri de la Team Run.
 • Asistenta si sfaturi pe toata durata excursiei din partea unuia dintre cei mai buni alergatori montani din Romania, Andrei Preda.

Madeira Island Ultra Trail este o excelenta provocare, o cursa de traversare a insulei de la Nord-Vest la Sud-Est cu pornire in Porto Moniz la nivelul oceanului, cu traversarea celor mai inalte carari de pe insula si escaladarea celor mai inalte varfuri si cu punct final in Machico, din nou la nivelului marii.

Frumusetea traseelor, greutatea cursei si excelentele conditii din Madeira au facut ca Madeira Island Ultra Trail sa fie inclusa pe lista competitiilor Ultra Trail World Tour, lucru care atrage sportivi de elita alaturi de tot mai multi alergatori din intrega lume.

Madeira este o superba insula aflata in mijlocul Oceanului Atlantic, la 900 de km distanta de Portugalia si doar 600 km distanta de Maroc. Este o insula unde muntii se intalnesc cu marea albastra, creand peisaje spectaculoase si unde clima si pozitionarea insulei au permis pastrarea unor plante si arbori unici in Europa, precum padurile de dafini incluse pe lista UNESCO in 1999. Cei peste 1500 de canale de irigare denumite levadas sunt astazi printre atractiile insulei si ofera carari excelente atat pentru trekking cat si pentru trail running, fiind incluse de catre organizatori la cele 4 curse organizate in cadrul evenimentului Madeira Island Ultra Trail.

Am creat un traseu care va ofera posibilitatea de a participa la una dintre curse, timpul necesar explorarii insulei si totodata posibilitatea de a vedea pentru o zi si orasul Lisabona.

Ziua 1

18 Aprilie 2017: Bucuresti – Lisabona – Funchal

Plecare din Bucuresti de pe aeroportul Otopeni spre Lisabona cu compania Blue Air la ora 07:15. Sosire  Lisabona la ora 09:15 si escala pana la ora 16:20 cand este programata cursa TAP Portugal spre insula Madeira. Bagajele se ridica in Lisabona si se face check in separat pentru cursa interna.

Dimineata libera pentru vizita scurta a orasului Lisabona, optional cu ghid local sau vizita libera. Plecare la 16.20 spre Madeira si sosire la ora 18.05. Transfer in Funchal pentru cazare.

Cazare hotel 4 stele in Funchal.

Ziua 2

19 Aprilie 2017: Madeira

Dimineata avem programat un antrenament de aproximativ 9 km pe levada Vereda das Fonturas. Antrenamentul va fi condus de catre Andrei Preda, unul dintre cei mai buni alergatori montani din Romania! Traseul probabil ca va face parte din cursa lunga MIUT 2017 si un antrenament pe acest traseu este binevenit pentru a va adapta cu terenul si conditiile de concurs. Plecarea se face din punctul de panorama de langa Portela, de unde se vad satele Porto da Cruz si Faial.

Vom alerga usor pe un drum forestier din Serra das Fonduras si veti intra apoi in padurea de dafini, emblematica pentru flora insulei Madeira. Culorile padurii si peisajul din jur fac din acest traseu, unul dintre cele mai frumoase din Madeira. Vom incepe apoi coborarea spre Marocos, admirand campurile terasate celebre in zona si dupa acest antrenament veti reveni cu masina in Funchal unde petrecem o dupa-amiaza la piscina hotelului sau facand o plimbare prin Funchal.

Cazare hotel 4 stele in Funchal.

Ziua 3

20 Aprilie 2017: Madeira

Zi libera in Madeira pentru odihna sau explorarea insulei.

Cazare hotel 4 stele in Funchal.

Ziua 4

21 Aprilie 2017: Funchal – Machico  

Dimineata pornim spre Machico, punctul central pentru Madeira Island Ultra Trail si totodata punctul final al tururor curselor. Urmatoarele 3 nopti le vom dormi in Machico, pentru a ne pregati de cursa si pentru a putea sa ajungem usor la hotel imediat dupa finalul unei curse lungi si epuizante.

Vom putea ridica kitul de alergare in cursul dupa-amiezii si totodata sa intram in spiritul cursei in zona de expozitie, langa punctul de finish al curselor.

Transfer in jurul orei 20.00 din Machico la Porto Moniz pentru alergatorii inscrisi la cursa MIUT care are startul la miezul noptii din Porto Moniz. Ceilalti alergatori care participa la alte curse si insotitorii vor ramane in Machico.

Cazare Hotel Dom Pedro Baia Club 4* in Machico sau similar.

Ziua 5

22 Aprilie 2017: Madeira Island Ultra Trail 2017

Dimineata transfer la start pentru alergatorii inscrisi la cursele ULTRA 85 si TRAIL 40. In cursul dupa-amiezii incep sa apara in Machico primii alergatori care termina cursele. Timpul mediu de finish pentru alergatorii de la MIUT este de 20 de ore. Dupa terminarea cursei puteti sa mergeti direct la hotel pentru un dus si pentru a va schimpa, dupa care va puteti intoarce la finish pentru a incuraja alti alergatori sau pentru a astepta eventual ceilalti alergatori din grupul de romani.

Cazare Hotel Dom Pedro Baia Club 4* in Machico sau similar.

Ziua 6

23 Aprilie 2017: Zi libera in Madeira

Zi libera in Machico pentru relaxare si odihna dupa cursele solicitante. Puteti opta pentru activitati optionale, precum o plimbare cu barca in jurul coastei insulei Madeira.

Cazare Hotel Dom Pedro Baia Club 4* in Machico sau similar.

Ziua 7

24 Aprilie 2017: Zi libera in Madeira

Zi libera in Madeira. Optional puteti face o excursie pe insula Porto Santo, renumita pentru nisipul auriu si superba plaja.

Cazare Hotel Dom Pedro Baia Club 4* in Machico sau similar.

Ziua 8

25 Aprilie 2017: Funchal – Lisabona-Bucuresti

Dimineata devreme transfer la aeroport pentru zbor TAP Portugal cu plecare la ora 07:10. Sosire la 08:45 in Lisabona, preluarea bagajelor si check in pentru zborul Blue Air spre Bucuresti, decolare la ora 11:00. Sosire in Bucuresti la ora 17:00.

 

Madeira Island Ultra Trail 2017

Tarif pentru persoana in camera dubla

Supliment cazare in camera Single

Pachet grup 10 persoane

795 Euro

220 Euro

Tariful include
 • Bilete de avion Bucuresti – Lisabona si retur cu Blue Air
 • Bilete de avion Lisabona – Madeira si retur cu TAP Portugal
 • Bagaj de mana 10 kg + bagaj de cala 30 de kg pentru zborul Blue Air
 • Bagaj de mana 8 kg + bagaj de cala 23 de kg pentru zborul TAP Portugal
 • Taxe de aeroport
 • Program de pregatire si consultanta din partea Team Run de la momentul inscrierii si pana la ziua cursei
 • Sfaturi de cursa, indicatii, idei din partea lui Andrei Preda, ambasador al Explore – Sport
 • 3 nopti cazare cu mic dejun in Funchal la un hotel de 4 stele
 • 4 nopti cazare cu mic dejun in Machico la Hotel Dom Pedro Baia Club Machico 4*
 • Transferuri aeroport – hotel – aeroport in Madeira si Lisabona
 • Excursie de jumatate de zi in Madeira – Levada Training sau plimbare pentru insotitori
 • Transfer Funchal – Machico
 • TVA
Tariful nu include
 • Taxa de inregistrare pentru cursele din cadrul Madeira Island Ultra Trail 2017 in functie de cursa aleasa.
 • Asigurarea medicala si asigurarea storno a calatoriei optionala
Orar de zbor (compania Blue Air + Tap Portugal)

18.04 Bucuresti – Lisabona  07:15 – 09:55 / Lisabona – Funchal  16:20 – 18:25

25.04 Funchal – Lisabona 07:10 – 08:45 / Lisabona – Bucuresti 11:00 – 17:00
* orarul de zbor poate suferi modificari

Conditii de inscriere

Modalitatea de plata a pachetului este:

 • Plata unui avans de 50% din valoarea pachetului in momentul inscrierii
 • Plata taxei de inregistrare la cursa aleasa din cadrul Madeira Ultra Trail 2017  in momentul inscrierii.
 • Plata diferentei de 50% din valoarea pachetului pana la data de 01.04.2017

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Poza

Testimonial

Madeira Island Ultra Trail (MIUT) este cursa vedeta de 115 km fiind un ultra marathon care traverseaza insula de la Nord-Vest la Sud-Est, avand ca punct de start Porto Moniz la nivelul marii si punct finish Machico, de asemenea la nivelul marii. Traseul este deosebit de pitoresc, traversand cele mai inalte vai si atingand cele mai inalte varfuri ale insulei. Diferenta de nivel este de +6800 de metri. Taxa participare: 95 EUR/persoana.

ULTRA 85 K este cursa intermediara a evenimentului, fiind un ultramarathon de 85 de km cu o diferenta de nivel de +4000 metri care atinge cele mai inalte varfuri ale insulei. Taxa participare: 80 EUR/persoana.

Trail 40 K este o cursa alergabila in mare parte, recomandata alergatorilor de trail cu putina experienta, dar care doresc sa descopere farmecul acestei insule. Are startul in zona varfului Pico de Areiro, unde alergatorii urca la inceput pentru ca de acolo sa fie un traseu de coborare sau cu mici urcari pana in Machico. Cursa masoara 40 km si are o diferenta de nivel de +870 m. Taxa participare: 45 EUR/persoana.

Trail 17 este cea mai scurta cursa si este recomandata alergatorilor cu putina experienta sau celor care insotesc alergatorii inscrisi la cursele lungi. Startul se face in zona Portela de unde traseul coboara oferind superbe privelisti catre valea Machico. Cursa masoara 17 km si are o diferenta de nivel de doar +90 m. Taxa participare: 25 EUR/persoana.