• Locuri: SOLD OUT
 • Data eveniment: 20/07/2019
 • Destinatie: Europa, Elvetia
 • Durata: 6 zile
 • Data plecare: 18/07/2019
 • Data retur: 23/07/2019

Pret de la 900 eur/persoana

Eiger Ultra Trail este prima cursa de ultramaraton din regiunea Bernei de Sus si are startul in Grindelwald. Cursele traverseaza zona Alpilor Bernezi cu traversarea prin zona de baza a zidului nordic al masivului Eiger oferind o priveliste spectaculoasa si totodata o experienta alpina de neuitat. Cursa principala de 101 Km si 6500 de metri diferenta pozitiva de nivel este o mare provocare pentru toti participantii. Renumitul alpinist Ueli Steck, care a escaladat de 35 de ori Eiger North Face si care a decedat anul trecut a fost ambasadorul cursei si a declarat ca Eiger Ultra Trail este o cursa mai grea decat escaladarea solo a peretelui nordic a masivului Eiger – “Harder than North Face solo”.

Exista si alte 3 curse cu distante mai mici, toate in superbul peisaj al Alpilor din Elvetia: E51 – Panorama Trail cu +3100 metri diferenta de nivel, E35 –  North Face Trail cu +2380 metri diferenta de nivel si E16 – Pleasure Trail cu doar +960 metri diferenta de nivel.

Vom zbura la Basel in Elvetia de unde ne deplasam la Grindelwald unde petrecem 5 nopti, avand cursele la mijlocul sejurului si apoi cateva zile de relaxare intr-un peisaj alpin impresionant.

Experiente locale:

 • Participa la una dintre cursele din cadrul Eiger Ultra Trail 2019
 • Urca cu trenul pana la Jungfraujoch – Top of Europe, cea mai inalta statie de tren din Europa situata la 3454 metri altitudine
 • Incearca aventura coborand cu First Flyer, Mountain Cart si Trottibike pe un traseu amenajat special pentru iubitorii de adrenalina pura
 • Fa o drumetie pana la Lacul Bachalpsee, unul dintre cele mai frumoase lacuri glaciare elvetiene
 • Admira peisajul oferit de-a lungul First Cliff Walk by Tissot

Ziua 1

Plecare  din  Bucuresti de pe aeroportul  Otopeni  spre Basel cu compania Wizz Air la ora 13:05. Sosire la 14:45 in Basel si transfer cu microbuzul la hotelul din Grindelwald.

Cazare: hotel Derby Grindelwald 3*, situat la un minut de locul de start
Nivel cazare: superior
Mese: –
Experiente: veti admira frumosul peisaj elvetian pe traseul Berna – Thun – Interlaken

Ziua 2

Aceasta este o zi de pregatire pentru cursa. Ne relaxam, ridicam kiturile pentru curse, intram in atmosfera de concurs alaturi de alergatori din intreaga lume veniti in Grindelwald special pentru a participa la aceasta cursa din cadrul Ultra Trail World Tour. Ne verificam echipamentul si discutam despre cursele care urmeaza. Festivitatea de deschidere a editiei nr 5 Eiger Ultra Trail are loc vineri cu organizarea cursei pentru copii. Putem participa la un Workshop How To Trail Run by Solomon intre 10.00 si 12.00, apoi la Pasta Party are loc intre 12.00 si 19.00 iar incepand cu ora 19.00 este evenimentul Movie Night by Solomon.

Cazare: hotel Derby Grindelwald 3*, situat la un minut de locul de start
Nivel cazare: superior
Mese: mic dejun si Pasta Party
Experiente: Workshop How To Trail Run + Movie Night by Solomon

Ziua 3

Dimineata devreme are loc startul Eiger Ultra Trail. Cursa E101 are startul programat la 04:30, cursa E51 la orele 07:15 si 07:30 in 2 valuri, cursa E16 la ora 09.00, iar cursa E35 are startul la ora 08:15 in localitatea Burglauenen. Spre sfarsitul zilei termina participantii la cursele E16, E35 si E51 pentru ca in timpul noptii sa termine participantii la cursa mare E101. Termenul limita pentru cursa mare este ora 06:30 AM in ziua de duminica 21 Iulie.

Cazare: hotel Derby Grindelwald 3*, situat la un minut de locul de start
Nivel cazare: superior
Mese: alimentare pe traseu
Experiente: participare la una dintre cursele din cadrul Eiger Ultra Trail 2019

Ziua 4

Zi de odihna dupa cursa. Relaxare si plimbare prin regiune. Este greu de imaginat o priveliste a Alpilor elvetieni mai idilica decat cea din zona lacului Bachalpsee, situata chiar langa Grindelwald. Varfurile Alpilor acoperite cu zapada se oglindesc in apele cristaline ale lacurilor de aici. First este punctul de start pentru numeroase rute de trekking si totodata un centru pentru multe activitati pline de adrenalina pentru toate varstele. Puteti opta pentru cateva dintre atractiile disponibile aici:

– First Cliff Walk by Tissot – un pod suspendat, o platforma si un punct de observatie catre masivul Eiger.

– First Flyer – un zip line gigantic la peste 50 de metri altitudine

– First Mountain Cart – o combinatie de sanie si kart folosita pe drumurile de munte la coborare pe o distanta de 3 km

– Trottibike Scooter Adventure

– paragliding

Cazare: hotel Derby Grindelwald 3*, situat la un minut de locul de start
Nivel cazare: superior
Mese: mic dejun
Experiente: o zi plina de recuperare activa si plina de adrenalina

Ziua 5

Zi de odihna dupa cursa. Relaxare si plimbare prin regiune. Puteti face o plimbare cu trenul pana la Interlaken Ost de unde se poate lua trenul catre Jungfrau – Top of Europe. Aceasta este cea mai inalta gara din Europa, situata la 3454 metri. Aici aveti acces la peisajul Alpilor inalti, fiind inconjurati de gheata, zapada si roca si avand acces la o platforma de pe ghetarul Aletsch sau in Palatul de Gheata.

Cazare: hotel Derby Grindelwald 3*, situat la un minut de locul de start
Nivel cazare: superior
Mese: mic dejun
Experiente: urca cu trenul pe Acoperisul Europei – Jungfraujoch

Ziua 6

Dimineata plimbare prin Grindewald. La pranz avem programat transferul spre aeroportul Basel pentru cursa Wizz Air cu plecare la ora 15:20. Sosire in Bucuresti la ora 18:45.

 

 

Eiger Ultra Trail 2019

Tarif pentru persoana

in camera dubla (EURO)

 

Tarif pentru persoana insotitoare fara taxa de inscriere la curse (EURO)

E101 1000 EUR  

 

 

 

850 Euro

E51 960 EUR
E35 945 EUR
E16 900 EUR

Grup minim 15 persoane. Pentru grup sub 15 persoane, tarifele se vor recalcula.  Supliment cazare single: 400 EUR.

Tarifele includ:
 • Bilete de avion Bucuresti – Basel si retur cu Wizz Air
 • Bagaj de mana de 10 kg pentru cursele Wizz Air in limita dimensiunilor 55x40x23 cm.
 • Taxe de aeroport
 • 5 nopti cazare cu mic dejun in Grindelwald la Hotel Derby Grindelwald 3* situat la un minut de start si in inima statiunii Grindewald
 • Transferuri aeroport Basel – hotel – aeroport Basel cu microbuz privat
 • Taxa de inregistrare pentru cursele din cadrul Eiger Ultra Trail 2019 in functie de cursa aleasa. Inscrierea este garantata prin Explore Travel, partener oficial Eiger Ultra pentru Romania si este realizata de noi.
 • Program de pregatire si consultanta din partea Team Run pentru ultimele 3 luni inainte de competitie (Mai/Iunie/Iulie)
 • TVA
 • Asistenta turistica asigurata de Explore Travel pe durata deplasarii
Tarifele nu includ:
 • Activitatile optionale din Grindelwald
 • Optional supliment bagaj de cabina de 20 de kg.
 • asigurarea medicala si asigurarea storno a calatoriei optionala
Avantajele inscrierii prin Explore Travel:
 • Taxa de participare este garantata pentru oricare dintre curse si se poate achita pana la data de 15.12.2019.
 • Posibilitatea de a avea o vacanta in Elvetia pentru alergatori si pentru insotitorii lor.
 • Beneficiati de cea mai directa varianta de transport pana in Grindelwald cu zbor direct la Basel si apoi transfer privat pentru grup de la aeroport direct la hotel pentru a nu ajunge obositi la destinatie.
 • Veti petrece 5 zile in Grindelwald, unul dintre cele mai frumoase locuri din zona Alpilor elvetieni alaturi de un grup de alergatori romani si insotitorii lor si veti lega prietenii.
 • Este o varianta ideala de vacanta pentru iubitorii de trail running in care puteti combina alergarea cu o vacanta intr-o regiune spectaculoasa alaturi de familie si prieteni, beneficiind de cateva zile dupa cursa pentru a vizita zona.
 • Puteti opta pentru multe activitati in zona Grindewald avand asistenta noastra in planificarea lor si rezervare.
 • Program de pregatire adaptat posibilitatilor fiecaruia pentru finalizarea in bune conditii a cursei alese din partea partenerilor nostri de la Team Run pentru ultimele 3 luni inainte de competitie.
Orar de zbor Wizz Air:

18.07.2019  Bucuresti – Basel  13:05 – 14:45
23.07  Basel – Bucuresti 15:20 – 18:45
* orarul de zbor poate suferi modificari

Conditii de inscriere:
 • Plata unui avans de 400 Euro in momentul inscrierii
 • Plata diferentei pana la data de 01.06.2019
Conditii de anulare:
 • Avansul de 400 Euro este nerambursabil si acopera penalizarea la biletul de avion si avansul nerambursabil la cazare.
 • Taxa de inscriere la maraton este nerambursabila insa pana la data de 31.03 se pot schimba numele si exista astfel sansa sa gasiti inlocuitor in cazul unor probleme medicale.
 • Pentru anulari din momentul inscrierii si cu pana la 60 de zile inainte de plecare se ramburseaza contravaloarea pachetului mai putin avansul de 400 Euro nerambursabil.
 • Pentru anulari cu mai putin de 30 de zile inainte de plecare penalizarea este 100%.

Trail E101 este cursa vedeta de 101 km fiind un ultra marathon care traverseaza baza fetei nordice a muntelui Eiger. Diferenta de nivel de + 6700 de metri. Startul are loc la 04.00 AM pe 18.07 si limita de timp este de 26 de ore si 30 de minute. Cei care termina cursa primesc 5 puncte noi de calificare pentru UTMB.

 

Trail E51 este cursa intermediara a evenimentului, fiind denumita si Panorama Trail.  Este insa o cursa dificila de 51 de km cu o diferenta de nivel de +3100 metri care atinge varful Faulhorn (2680 m) dar care ofera alergatorilor si niste peisaje superbe. Startul are loc in doua valuri la ora 07.15 si ora 07.30 AM si limita de timp este de 14 ore. Aceasta cursa are si varianta de echipa, 2 alergatori putand forma o echipa si sa participe impreuna pe intreaga distanta a traseului.  Cei care termina aceasta cursa primesc 3 puncte noi de calificare pentru UTMB.

 

Trail E35 este denumita si North Face Trail pentru ca traseul ofera alergatorilor sansa de a ajunge la baza unuia dintre cei mai spectaculoasi si celebri masivi montani din Europa – Eiger North Face. Cursa masoara 35 km si are o diferenta de nivel de +2500 m. Este o cursa printr-un traseu superb insa diferenta de nivel o face sa fie una destul de dificila si recomandata celor care au ceva experienta in trail running. Startul are loc la 08.15 in localitatea Burglaunen iar numarul de concurs este si bilet de tren pentru calatoria din Grindelwald pana la punctul de start. Limita de timp este de 9 ore si 45 de minute iar cei care termina aceasta cursa primesc 2 puncte noi de calificare pentru UTMB.

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Poza

Testimonial